Over mij

Mijn naam is Judith Kielman en ik ben beeldend kunstenaar, vrouw van, vriendin, moeder en communicatieadviseur bij beeld-woord. Een beeld zegt meer dan duizend woorden en dat gebruik ik ook als ik teksten maak voor websites, artikelen en social media.

Naast mijn werk ben ik altijd creatief bezig geweest met mijn hoofd en handen. Ik heb schilderlessen gevolgd op de Volksuniversiteit. En daarna werd ik gegegrepen door driedimensionale kunst. Ik volgde de opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldhouwkunst en leerde daar de kneepjes van het beeldhouwvak.

Kunst maakt de wereld een stuk mooier

Wie ben ik

Mijn droom is om kunst neer te zetten in de samenleving en de wereld zo een beetje mooier te kunnen maken.

Ik hoop anderen te kunnen inspireren en blij te maken met een beeld van mij.

Om mijn talent te kunnen en blijven ontwikkelen, volg ik regelmatig diverse workshops en opleidingen.

Creëren

Het is spannend om aan de ene kant te hakken in steen of hout en dan stukken weg te halen, waardoor het beeld zich vormt. En aan de andere kant te werken in klei of was, waarbij je juist iets toevoegt en opbouwt. 

Leuk om verschillende kunstvormen te combineren. Zo verdiep ik me nu in diverse portretten die ik schilder in olieverf op doek.

Ik werk meestal in opdracht. Denk aan een speciaal huwelijkscadeau, een afscheid van een collega of een herinnering aan een geliefde. In overleg bepalen we de vorm en het materiaal. Ik maak er een echte ‘Judith’ van.

Ontwikkelen

Opleiding en exposities

 • vrij werken in klei – kunstenares Liesbeth Remmers
 • schilderen, houtskool, aquarel, olie en acryl – Muzerije 
 • Vrije Academie voor Beeldhouwkunst – vrij werken, beeldhouwen, keramieken, levenskunst, performance
 • lassen
 • bronsgieten
 • digitale vormgeving
 • levensgroot werken in klei – kunstenares Katrin Dekoninck Exposities
 • Landgoed de Reehorst – beelden expositie en landart (2009)
 • Landgoed de Reehorst – eindejaarsexpositie (2010)
 • Reizende expositie mensbeeld met andere kunstenaars – Antropia (12-9-10) en Rosmalen (5-2-11)
 • Expositie in Kunstpost Wychen met 4 andere kunstenaars (2011)
 • Tussen Kunst en Keer – expositie met 11 kunstenaar in prachtige tuin Den Dungen (2013/15/17/19)
 • Atelierroute Bommelerwaard ‘ Kunst en Kiezel’ 2016

Workshops

Beeldhouwen
Met een groep een dag even heerlijk uit je hoofd. Leuk om te doen met collega’s, familie of vrienden/vriendinnen. Je gaat zelf hakken en beitelen in speksteen. Een niet te harde, goed bewerkbare steensoort. Ook jij kan een prachtig beeld maken en je zal zien wat een moois de steen je laat zien. 
Ik begeleid je en je zal blij verrast zijn door het resultaat. 

Programma
10 uur ontvangst met koffie/thee en iets lekkers – keuze steen en materiaal – aan de slag – lunch – verfijnen, schuren en polijsten – 16.30 uur hapje en drankje 125 € p.p. (minimaal 4 personen).

Schilderen
Met een groep een dagdeel schilderen. In overleg maken wij het programma. De prijs is afhankelijk van het gewenste programma. Dus bel of mail me wat je wensen zijn.

Heb je een opdracht voor mij?

Kunstatelier

Hintham 19

5246 AC Rosmalen

06 53860900

info@judithkielman.nl

beeldhouwkunst

In leem en hout 

steen en brons 

keramiek en olieverf

Workshops

zakelijke gegevens

KvKnummer: 60183152

social media